Gesubsidieerde Dienstverlening

W ingmen is een door het Agentschap Ondernemen erkende dienstverlener. Voor een gesubsidieerde opleiding kan er gewerkt worden  met de kmo-portefeuille waardoor u 30% tot 40% van de kost kan recupereren via subsidies van de Vlaamse Overheid.

Registratie en aanmelding

  1. Klik op www.kmo-portefeuille.be op de snelle link ‘Login kmo-portefeuille’ en meld u aan met uw elektronische identiteitskaart of uw federaal token.
  2. Na de registratie als persoon, selecteert u uw onderneming en geef u aan of het een kleine, middelgrote of grote onderneming is. De KMO-portefeuille doet tevens een voorstel op basis van de gegevens waarover zij beschikt. Zorg ervoor dat uw e-mailadres klopt.
  3. Koppel de onderneming aan uw persoonlijke registratie. Dit kan via de URL die met de post naar het maatschappelijk adres van de geregistreerde onderneming wordt gestuurd. Als u bij de Kruispuntbank voor ondernemingen een geregistreerd e-mailadres heeft opgegeven, kan de koppelings-URL ook per mail worden opgestuurd.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Uw onderneming geregistreerd? En beschikt u over een overeenkomst/inschrijving bij een erkende dienstverlener? Dan is het tijd om online uw subsidies aan te vragen.
Opgelet: Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

5 stappen om uw subsidie aan te vragen:

  1. Bepaal uw hoofdactiviteit
  2. Vul in waarvoor u een steunaanvraag indient
  3. Bepaal uw dienstverlener. Dit kan via registratienummer of naam
  4. Bevestig dat de projectgegevens correct zijn en dat deze voldoen aan de wettelijke bepalingen
  5. Wanneer uw steunaanvraag goedgekeurd werd, ontvangt u een subsidienummer en de stortingsgegevens voor uw eigen bijdrage

Stortingsproces:

1. Stort tijdig uw bijlage aan de hand van de juiste stortingsgegevens en mededeling op de KMO-portefeuille rekening van de financiële dienstverlener, Sodexo

2. Agentschap Innoveren & Ondernemen stort de subsidie op uw kmo-portefeuille rekening en meldt u dit via e-mail

3. U of uw medewerker krijgt advies of volgt een opleiding bij de dienstverlener
4. U ontvangt een factuur van de dienstverlener
5. U betaalt uw factuur via de website van de KMO-portefeuille
6. Na betaling geeft u uw mening over de kwaliteit van de dienstverlening. Uw subsidieaanvraag krijgt nu de status ‘Afgewerkt’. U kan deze steeds terugvinden in de historiek van uw kmo-portefeuille

Bekijk hier een uitgebreide handleiding
Wenst u nog meer informatie? Contacteer ons op info@wing-men.be of 0478/22 53 23