Voor ondernemende geesten met een opgeschoten idee

Heb je de keuze gemaakt om met jouw idee aan de slag te gaan en is je businessplan al goed opgeschoten? Je wil echter liever niet de financiële en mentale risico’s nemen?
Wingmen helpt je graag je bedrijf in alle veiligheid op te starten en te runnen. We helpen je zowel financieel als mentaal om er een successtory van te maken.
Zoals bij Sam Hendrickx & Michiel Vandendriessche Co-Founders bij Craftworkz.

“Wij hebben geleerd om plannen niet uit te stellen. Gewoon doen! Binnen de veilige omgeving waarin we nu kunnen werken, kan falen soms ook een optie zijn”.

Sam Hendrickx & Michiel Vandendriessche

Co-Founders , Craftworkz

Craftworkz

Craftworkz bouwt prototypes voor nieuwe ideeën.
Met het toevoegen van Artificial Intelligence maken ze van al hun projecten iets magisch.

Sam&Michiel waren in de wieg gelegd om ooit samen een bedrijf te runnen.
Toen ze 24 jaar geleden ook nog eens samen gedoopt werden scheidden hun wegen niet meer.

Het ondernemerschap in hen werd aangewakkerd op het moment dat ze aan hun afstudeerproject werkten. Hun ambitie was om ouderen te helpen langer zelfstandig thuis te wonen.
Door bij een wearable een uniek component met Artificial Intelligence toe te voegen zouden ze kunnen detecteren wanneer een oudere valt. Terwijl ze aan de slag waren met hun prototype ontstond het idee om van ‘Prototyping’ een service te maken. Hun eigen business.

Sam&Michiel kwamen net van de schoolbanken en konden wel wat hulp gebruiken. Via een initiatief rond technologische uitdagingen leerden ze Cronos (Wingmen is het stuk van Cronos dat in Limburg opereert) kennen.
Cronos, en bij uitbreiding Wingmen is een innovatief netwerk van autonome bedrijven dat bedrijven via een ondersteunend platform faciliteert om mensen succesvol te laten ondernemen.
Het klikte meteen.

De  collega-bedrijven in het netwerk en het ondersteunend platform vullen de leemtes die zij nog niet kenden. Niet alleen op technologisch maar ook op financieel, juridisch en administratief vlak. Op die manier konden Sam&Michiel ondernemen in een veilige omgeving en focussen op hun core-business: ‘Prototyping powered by A.I.’

Ondertussen is het bedrijf in 1 jaar tijd uitgegroeid tot een sterk team van 17 enthousiaste en gepassioneerde mensen die nu reeds bezig zijn zich ook in de Nederlandse en Engelse markt te positioneren. Craftworkz is redelijk uniek omdat ze als jong team altijd meesurfen op de nieuwste technologieën. Daar waar concurrenten zich vaak specialiseren in 1 ding of 1 systeem, zijn ze bij Craftworkz niet gebonden. Ze kiezen de beste oplossing voor de klant, en dan maakt welk systeem ze gebruiken niet uit.

‘Nieuwe technologieën rond prototyping’ zal het speerpunt van Craftworkz blijven zeggen Sam&Michiel.
Zodra iets binnen onze activiteiten mainstream wordt, willen we het afstoten en er een nieuw bedrijf rond bouwen. En dat kan natuurlijk makkelijk met de backing van Cronos (Wingmen).

www.craftworkz.co

Zie je voor jezelf een gelijkaardig traject?
Contacteer ons en we maken er werk van!