Voor ondernemers

Vele jonge ondernemers kennen het fenomeen: hun bedrijfje bolt wel, maar erg hard gaat het nu ook weer niet. Hoe maak je die grote sprong voorwaarts? Hoe zorg je dat je onbezorgd kan ondernemen? Dat je je kan focussen op het kloppend hart van je bedrijf in plaats van je bezig te houden met administratieve beslommeringen?

Dat doe je met Wingmen.
Die jonge ondernemers de nodige financiële en administratieve ondersteuning geven, een groot netwerk om op terug te vallen en een stevige wipplank om grote sprongen te maken.

Zoals Inge Crauwels,
Godmother en Managing Director van the Maffia

“Als ondernemer hoef je niet alles te kunnen. De ruimte en expertise die je binnenhaalt is een hele verademing. Je kan altijd wel op iemand terug vallen.”

 

Inge Crauwels

Godmother en Managing Director, The Maffia

The Maffia

In 2005 is The Maffia op gang geschoten als een collectief van ‘advertising freelancers’. Door Philip Maes, Godfather van het eerste uur. Met 7 straffe creatieven die hun werk samen etaleerden op een site.

Twaalf jaar later is The Maffia onder leiding van Inge uitgegroeid tot één grote familie die richting de 100 family members stevent. Allemaal super gemotiveerde ‘Independent Advertising Professionals’, die reclamebureaus en adverteerders bedienen. Het aanbod is stevig uitgebreid

Wat The Maffia zo bijzonder maakt is haar uniek remuneratiesysteem. Waarbij ze zich héél apart positioneert, weg van het ‘traditionele’ freelance aanbod. Het collectief werd een hechte familie, met een professionele ruggengraat en always ready to ‘Come in, do the job and get out’.

Met regelmatige bijeenkomsten in heel Vlaanderen, zodat collega freelancers elkaar kunnen ontmoeten. En er spontaan boeiende samenwerkingspatronen ontstaan, bij een groot stuk pizza.

Dat ondernemerschap is er niet vanzelf gekomen.
Ze ontstond toen Inge een collega uit de reclamewereld terug zag die bij Cronos (zoals Wingmen in het Antwerpse heet) werkt. Al snel werden warme contacten gelegd en bleek dat Cronos de hefboom was waar The Maffia wel bij zou varen.

Samen werd het businessplan en financiële plan scherp gesteld. Er werden nieuwe plannen gemaakt, nieuwe opportuniteiten gespot.
Inge: “Het voelde aan als het binnenvaren van een veilige haven. Als ondernemer hoef je niet alles te kunnen. De ruimte en expertise die je binnenhaalt is een hele verademing. Je kan altijd wel op iemand terug vallen.”

The Maffia bestaat al lang en het is de creatieve referentie in zijn markt, maar toch heeft Inge nu pas het gevoel dat het business verhaal sinds de alliantie met Cronos/Wingmen ‘écht gestart is’.
De activiteiten worden verder uitgediept en uitgebreid. Terwijl The Family, met Inge voorop, steeds beter bekend staat voor haar menselijke aanpak. Het is een klankbord voor de communicatie freelancer in de meest brede zin, en een platform voor wie het wil worden.
Inge: ‘Nieuwe, jonge freelancers begeleiden en coachen is even belangrijk als new business doen. Zij zijn immers de business van morgen.’

www.themaffia.be

Zit jouw bedrijf ook te wachten op ‘n grote sprong voorwaarts?
Contacteer Wingmen en we bekijken samen hoe we die stap kunnen zetten.