Gedreven door mijn onderzoek, het geven van lessen/training en het aanmoedigen of inspireren van vrienden, familie, studenten, of collega’s, volg ik mijn pad. En toch leef ik steeds met het gevoel dat ik iets mis, dat kleine detail, de drang om een verschil te kunnen maken of een bijdrage te leveren.

Verschillende cursussen van leiderschap en management hebben me geleerd dat ik een coördinator/team worker ben, een doordrijver-gangmaker-realisator alsook bedenker-planner-samenwerker, talenten heb zoals futuristisch-realisator-achiever-focus-communicatie, en als protagonist een natuurlijke leider ben vol passie en charisma. Allemaal mooi om te horen en goed te kaderen, maar hoe ga ik nu verder met die talenten? Welke stappen kan ik met deze rugzak aan talenten nemen om mijn gevoel, mijn doelstelling, mijn “why” compleet te maken.

Dankzij Wingmen College krijg ik daar nu een veel duidelijker beeld van. Zij helpen me niet alleen mijn idee verder uit te werken tot een startup. Ze geven ook veel aandacht aan de groei van de ondernemer op zich! Wie ben ik? Waarom wil ik een verschil maken!? Via de “Coretalents” test werden mijn kerntalenten ontcijferd. Dat bleken er een hoop, waarin ik me toch weer goed kon terug vinden (zeker de top 5). Leuk om te weten en het plaatje aan capaciteiten completer en concreter te krijgen. Echter, deze keer bleef het niet bij het identificeren van die kerntalenten, maar gingen we ook effectief aan de slag met deze informatie. Hoe kan ik mijn kerntalenten ten volle gebruiken in de startup die ik wil beginnen. Wat zijn mijn kernkwaliteiten, mijn valkuilen waar ik voor moet waken, en welke uitdagingen gaan me helpen om efficiënter te ondernemen en communiceren. Verscheidene oefeningen (in team of individueel) alsook individuele coaching sessies helpen me enorm om mezelf als ondernemer te herkennen en verder te ontplooien.

Vandaag een interessante coaching sessie gehad met Ann. We hebben samen een aantal interessante kernkwadranten (kernkwaliteit – valkuil – uitdaging – allergie) uitgewerkt. Daarnaast hebben we een heel duidelijk beeld geschept van de “why-how-what” in mijn leven en het ondernemen. Ik dacht altijd: “ik help mensen graag en het geeft me voldoening om ze zo gelukkig te maken”. Het bleek dat ik een meer specifiekere drijfveer heb in mijn leven, namelijk het delen van kennis en kunnen om zo de ontvangers/betrokkenen een ander perspectief te geven. Daardoor schep ik voor hun opportuniteiten en geef hen de kans/keuze om er op in te gaan of niet. Hierdoor creëer ik een meerwaarde voor iemand anders, wat mij het gevoel geeft dat ik een verschil heb kunnen maken en op verschillende niveaus vooruit ga. Hoe klein het gebaar ook is.

Mijn startup draait precies rond die “why”. Zo zal ik een kader scheppen voor onderzoekers, beleidsmakers, en artsen dat hen zal helpen bij de interpretatie van bepaalde data of situaties en het nemen van wel overwogen beslissingen. Ik wil daarbij een meerwaarde creëren voor verschillende sectoren en het gevoel krijgen dat ik een essentiële bijdrage geleverd heb.

Ik zou zeggen, waar wachten we nog op!