In augustus 2017, in het bijzijn van een lekker biertje, kwamen Tijmen en ik op het idee om een webshop te starten voor bier. Na een paar keer samen te zitten en ideeën uit te wisselen hadden we ons idee omgevormd tot iets concreet, namelijk het verkopen van bierboxen op basis van een maandelijkse subscriptie. Voor degene die niet weten wat bierboxen zijn: “Een box met 6 verschillende speciaal/lokale biertjes uit België”. Deze box is bedoeld om mensen kennis te leren maken met andere bieren dan de normale, bekende bieren die je in elk café of drankenhandel kan vinden.

Ondertussen was de zomervakantie alweer voorbij en waren de lessen al terug begonnen op school. Eén van de vakken die we in het eerste semester kregen, was Business Essentials. Dit kwam dus goed van pas voor ons ? en hierdoor is heel ons avontuur van start gegaan.

De docent die dit vak geeft, raadde ons Wingmen aan. Wingmen is een onderdeel van de Cronos groep die startende ondernemers helpt bij het opstarten van hun onderneming.

Bij Wingmen inspireren en faciliteren we iedereen met een goed idee om succesvol te ondernemen.

In alle financiële zekerheid een onderneming opstarten? Dat moet je geen twee keer vragen aan startende ondernemers. Daar tekent iedereen wel voor.

Eén van de diensten dat Wingmen aanbiedt is Wingmen College. Hier kan je jezelf voor inschrijven, waarna je het idee dat je hebt moet gaan pitchen. Hieruit worden 20 mensen geselecteerd die GRATIS het Wingmen College-traject mogen volgen.

Hier waren Tijmen en ik natuurlijk zeer enthousiast over. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn dan de pitch gaan doen en na een week vol spanning kregen we het verlossende mailtje:

Beste Kandidaat,
Beste Kandidate,

 

Proficiat! U bent vandaag geselecteerd voor het Wingmen College.

 

De jury was het er unaniem over eens dat Wingmen College een meerwaarde zal zijn voor de evolutie van u en uw idee.

Ondertussen zijn we al een aantal maanden verder en zijn we al op weekend geweest met alle deelnemers van het Wingmen College-traject. Hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen die allemaal een eigen idee en verhaal hebben. Ook de eerste lessen zitten er al op. En wat een verrijking is me dat seg!

Naast de lessen die om de beurt focussen op enerzijds de onderneming en anderzijds op de ondernemer, heb je ook nog coaching momenten. Op die momenten leer je jezelf écht kennen. Het is confronterend, maar ook zeer leerrijk om jezelf zo onder de loep te leggen.

Nu we volop in het Wingmen College-traject zitten en al een aantal lessen hebben gehad, is ons idee al stevig aangepast en ik ben er zeker van dat dit nog aangepast zal worden. In elke les leren we meer en meer over hoe je het idee dat je hebt, kan omvormen tot een onderneming. En liefst van al een onderneming die succesvol is!