Als deelnemer aan het Wingmen College opleidingstraject, krijgen we ook de kans om een halve dag mee te lopen met de CEO van CRONOS, nl. Jef De Wit. Als opstartende ondernemer wou ik die kans natuurlijk niet missen. Waar krijg je dezer dagen de kans om met de oprichter van een groot en succesvol bedrijf mee te lopen… Mijn unieke kans om te ervaren met welke visie en mindset zo een CEO te werk gaat.

UITGEVER VAN BEDRIJVEN

Jef De Wit omschreef CRONOS als een “uitgever van bedrijven”. Zoals een uitgeverij van boeken, kan iemand met een idee bij CRONOS komen aankloppen, hun idee voorstellen en dan met de hulp van CRONOS gaan uitschrijven/uitwerken. Daarnaast helpen ze ook minder succesvolle, maar zeker interessante/innovatieve boeken, een nieuwe cover te geven en toch een bestseller te kunnen worden (of in Jef zijn woorden – “soms helpen we gestrande boten uit de modder trekken”). Ten slotte helpt CRONOS externe ideeën “uit te geven” en daar samen financiering voor te vinden. Daarbij is het dan ook belangrijk om te vermelden dat CRONOS als 4de doel jonge ondernemers met een innovatief idee een opleiding aanbiedt om zo te kunnen ontplooien tot goede schrijver/ondernemer. Het overkoepelende doel is om de gaten in de markt te vinden en die –al dan niet in samenwerking – proberen op te vullen. Ze kijken hierbij ook vooral ook op lange termijn. Jef zijn visie – zijn “why” – is dan ook het creëren van een platform/kader waarbinnen jonge ondernemers in een inclusief en positief business model alsook een veilige omgeven hun idee kunnen uitwerken en business kunnen starten. Via deze weg wil Jef de jonge ondernemers beschermen tegen de littekens en voor de struikelblokken die hij zelf in zijn leerproces als ondernemer is tegengekomen.

GEMOEDELIJKE SFEER

Toen ik bij CRONOS hoofdkantoor aankwam gaf dit me meteen een goed gevoel. Open ruimtes, veel licht, toegang tot Wifi alsook water/thee/koffie, je krijgt het gevoel dat er niks achter hoek of kant wordt gedaan. Tijdens de lunch bij de rest van de CRONOS groep mijn boterhammen opgegeten. Toch apart was dat Jef zich gezellig tussen de meute collega’s zette om te lunchen. Je krijgt niet het gevoel dat er in rangen wordt gedacht. Vervolgens nam ik deel aan een aantal vergaderingen tussen Jef en zijn werknemers, partners, of geïnteresseerde partijen. Het gene wat me is bij gebleven van de gesprekken is dat Jef steeds begint te vragen “Hoe is het met u?” en de mensen ook de tijd geeft om persoonlijke dingen te delen, ongeacht Jef zijn drukke agenda. Vervolgens vraagt hij “Met wat kan ik u helpen?” of “Wat kan ik doen voor u?”. Tijdens het gesprek dat volgt vraagt hij regelmatig naar de persoon zijn mening zoals bv.; “wat zou je in mijn plaats doen”, of “hoe zou jij reageren”. Hij laat zo de persoon de kwestie vanuit een ander perspectief zien en bedenkt zo samen een oplossing. Hij promoot ook feedback binnen en tussen teams. Tot slot is Jef heel goed in het gesprek in 1 minuut samen te vatten en stelt daarbij duidelijke werkpunten en deadlines. De onderwerpen waren erg gevarieerd: van klachten, tot het functioneren van teams en groeien van startups, tot een bezoeker bij zijn afspraak brengen. Steeds weer die gemoedelijke en open aanpak. Soms trad hij zelfs letterlijk naar de achtergrond, om zo de verantwoordelijke van een specifiek team/startup onder CRONOS het gesprek te laten leiden.

Het was voor mij een dag vol nieuwe ervaringen en inzichten. Gezien mijn eigen “why” ook draait rond het helpen van mensen – een kader te creëren om hen vooruit te helpen of kansen te geven – ga ik dit ook zeker combineren met de juiste people skills en verbindende communicatie. Weer een stapje vooruit in mijn groei als ondernemer!